неделя, 12 април 2009 г.

Съсипаха последния типов хляб в България

Днес с огромно отвращение открихме, че последния истински типов хляб в България - този на "ЗАРЯ 2000" АД, гр. Септември - вече е "побългарен".

Филиите са леки и ефирни, имат цвета, вида и плътността на дунапрен.
Можеш да изядеш повече от 3 /три/ филии на едно хранене.
Смачканата филия си остава на мека тестяна буца.

Истински "заводски" боклук.

Защо?!!!

Ядохме от този хляб повече от 10 години.

Беше вкусен, ароматен и засищащ.

Препоръчвах ме го на приятели и колеги.

Толкова ли е страшна кризата?
Нима бялото брашно е по-евтино от типовото?
Или просто в типовия хляб не могат да се набутат достатъчно подобрители?

Или заводът в Горубляне може да произвежда само боклуци?

Не знам и не искам да научавам.

Утре си купуваме машина за хляб и един чувал типово брашно - от познат мелничар.

4 коментара:

  1. Лелеее ужас :((
    и ние си купуваме от този хляб... явно последния път не сме обърнали внимание ...

    мръсни мошеници..
    защо никой не се опитва да печели пари като прави нещо като хората? всички са шмекери

    ОтговорИзтриване
  2. А може ли някой да ми каже дали на българския пазар има истинско типово брашно в търговската мрежа и кое е то? Аз отдавна си меся хляб вкъщи, защото контролирам количеството и състава, но го правя с бяло брашно, защото "типовото" ми е много съмнително.

    ОтговорИзтриване
  3. Типово брашно и различни видове брашно е добре да се вземат направо от мелниците.
    Дори и големите мелници имат някой склад или фирмен магазин кадето продават брашно на пакети или в чували.
    Някои ще откажат да ви продадат малки количества - под 50 килограма например, но нищо не пречи да си го разделите с някой приятел или роднина.
    От друга страна обаче ако си месите хляб в къщи - 50 килограма не са много.

    ОтговорИзтриване
  4. > Днес с огромно отвращение открихме, че последния истински типов хляб в България вече е "побългарен".
    Не е побългарен, а освнинен. Идеите с да се ползват евтините продукти на химичната индустрия съвсем не са български. Просто това е поредното предателство.

    >Филиите са леки и ефирни..мека тестяна буца.
    Никога няма да напредне химията до степен нормален човек да не може да я познае.

    >Защо?!!!
    Ето тука 2 заглавия от в.Сега, 11.дек.2009. Ако можеш да отговориш на въпроса 'защо'на заглавията на тия статии, може да си отговориш и на твоето защо.
    "Депутатите пуснаха от раз следенето в интернет"
    "Законът за ГМО мина при съмнения за лобизъм"

    >Беше вкусен, ароматен и засищащ.
    Истински,с една дума. Както доматите бяха.

    >Толкова ли е страшна кризата?
    кризата е друга, не оная от новините

    >Нима бялото брашно е по-евтино от типовото?
    По какъв начин бялата захар е по-евтина от кафявата?

    >Или заводът в Горубляне може да произвежда само боклуци?
    Както каже собственика.

    >Утре си купуваме машина за хляб и един чувал типово брашно - от познат мелничар.
    Прекрасен става домашният хляб.
    http://lichentrenior.com/hliabat-nezdrava-tradicia/

    ОтговорИзтриване